11es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació: 22-5-2008

24 Mai 2008 at 22.32 13 comentaris

Dos dies ben atapeïts d’activitats, una mica cansats i ben aprofitats. Assistència nombrosa, sensació de recuperació de la credibilitat per part del COBDC. Les meves felicitacions als organitzadors. El canvi generacional s’està notant i per primera vegada en força temps he sentit a dir a algú que es plantejava apuntar-se al Col·legi i a algú altre que potser hi tornaria.

Alguns apunts de les sessions a què vaig assistir el primer dia:

Al Conseller Tresserras li demanaria que posi fil a l’agulla i solucioni d’una vegada els problemes que tan clarament va identificar. Li discutiria que el llenguatge audiovisual sí que està substituint al llenguatge escrit, mal que ens pesi i que cal adaptar-nos a aquesta realitat. I també que el “procés d’estupidització” no és nou, ni els joves en són les víctimes principals; fa molt temps que hi estem immersos i potser el jovent, amb les xarxes socials potenciades per les tic, serà més capaç d’evitar-lo que no pas nosaltres.

Aaron Schmidt va ser un ponent brillant en la meva opinió. Ens va presentar la web 2.0 amb un discurs efectista, molt d’estil americà com correspon al seu origen. Em quedo amb l’èmfasi que va posar en el concepte comunitat. La biblioteca n’ha de formar part, s’hi ha d’integrar. No és un concepte nou, ni molt menys. I si ara la comunitat es crea i es relaciona a través de la xarxa, és allí on també ha de trobar la biblioteca com a element actiu.

En el diàleg sobre tecnologia o serveis amb Dolors Lamarca i Jordi Graells, aquest va parlar de les comunitats de pràctica al Departament de Justícia. Va destacar que la participació ha de ser voluntària, que és imprescindible que hi hagi una part de personal “entusiasta”, que s’ho cregui, vaja, i un líder natural, no pas l’orgànic. Al Departament els assignen retribució afegida com a formadors. També va esmentar la implantació de les llicències Creative Commons al Departament. Va suggerir com a lema futur del diàleg: Oferim o compartim?

La sessió, que estava molt concorreguda, va donar lloc a algunes preguntes del públic. En una d’elles s’evidenciava la necessitat de millorar els circuits de comunicació interns de les organitzacions. En una altra es comentava que manquen més experiències de comunicació interactiva amb l’usuari.

Del diàleg sobre cooperació, en destacaria que la participació ha de ser voluntària i que els beneficis de la cooperació han de ser perceptibles per tots els membres. Cooperar per a competir en millors condicions. Chimo Soler ha deixat per escrit l’essència de la seva intervenció en un comentari en el bloc Bdig. A mi em va quedar la frase “protegir als innovadors” perquè si no els protegim els altres se’ls mengen i es cremen. Cooperar permetent que les entitats petites, més flexibles, puguin dur endavant l’experimentació i que les entitats grans, de més recursos, protegeixin i aprofitin l’experiència pionera de les petites.

Pep Fargas va parlar de l’enregistrament sistemàtic d’actes culturals per part dels socis del Consorci Transversal. I Lluís Anglada va fer una crida a la col·laboració necessària entre biblioteques i altres agents culturals com museus, teatres, etc.

Per acabar vaig assistir a la presentació de l’empresa Aida Centre sobre sistemes de securització i préstec a través d’etiquetes RFID.

I vaig tenir ocasió de saludar i parlar amb una bona colla de col·legues entre els quals en Ferran i en Javier.

11es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació: web i bloc

Entry filed under: Biblioteques. Tags: .

Publicat l’informe del meme de l’Enjut@ 11es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació: 23-5-2008

13 comentaris Add your own

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


la bibliotecària gamoia

Els palestins tenen dret a una vida digna

Més informació a la web palestina.cat

Categories

Comentaris recents

Núria a Plany
gamoia a Mapa antic de Barcelona

Eines de xarxa

Estadístiques

  • 29,697

Origen de les visites

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons

Els meus llibres a LibraryThing


%d bloggers like this: