Reclamant biblioteques

15 Desembre 2007 at 18.55 Deixa un comentari

Dins la secció La notícia del lector del diari Avui apareix una notícia elaborada per Gemma Aguilera amb la col·laboració de Domiciano Sandoval, un veí del barri del Clot de Barcelona. El titular, en la versió impresa del diari, és escandalós “Els okupes fan la feina que oblida el Districte” i el tema no és altre que la reivindicació d’una biblioteca pel barri. Reivindicació ja molt antiga, amb promeses reiteradament incomplertes, tal com traspuen les paraules de desencís de l’informador. El Districte ha perdut la seva credibilitat davant dels veïns i d’aquí surt la frase punyent del titular.

Aquesta notícia ha recuperat de la meva memòria una fotografia que il·lustrava la coberta del Butlletí de l’Associació de Bibliotecaris de Catalunya l’any 1984. S’hi veu la part baixa d’un cavall de la polícia muntada holandesa davant d’una pancarta amb unes lletres enormes “HELP BIBLIOTHEEK”. A la solapa del butlletí s’explica que es tracta d’una manifestació d’usuaris de biblioteques i de bibliotecaris protestant contra la intenció del govern holandès de retallar els pressupostos de 1984 per a biblioteques. En el seu moment la imatge em va impactar perquè en el nostre país una acció similar era impensable. De biblioteques n’hi havia poques i tronades, tan tronades que l’apreci per part de la ciutadania era mínim. Nosaltres, els professionals, ens esforçavem per modernitzar el sistema tot mirant amb enveja als nostres veïns nòrdics, a anys llum en les prestacions del seu servei i amb usuaris que els feien costat.

Avui, em trobo el cansament del veí del Clot davant d’una reivindicació que s’eternitza, la mateixa setmana que sento un recent graduat en enginyeria lloant Google i la Wikipèdia i fent broma sobre la inutilitat del llibre imprès: “si m’hagués hagut de refiar dels llibres encara estaria a primer”. Perspectives contradictòries, sense cap dubte.

Gemma Aguilera. “Els okupes fan la feina que oblida el Districte“. Avui, 15-12-2007, p. 43

Barcelona al dia. El Clot-Camp de l’Arpa demana equipaments (30-9-2003)

Biblioteques de Barcelona. Documents

Butlletí de l’Associació de bibliotecaris de Catalunya, núm. 6, juliol-desembre 1984

(Una demanda personal: seria possible que la digitalització del butlletí inclogués la coberta, solapa, pàgines de crèdit i anuncis?. I en el cas de la versió dipositada a RACO, es podrien recuperar almenys els fitxers amb l’Editorial i les Ressenyes? Gràcies!)

Entry filed under: Biblioteques.

El Delta virtual dels Regants de la Dreta de l’Ebre Les eleccions municipals 2007 a Padicat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


la bibliotecària gamoia

Els palestins tenen dret a una vida digna

Més informació a la web palestina.cat

Categories

Comentaris recents

Núria en Plany
gamoia en Mapa antic de Barcelona

Estadístiques

  • 30.883
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons

Els meus llibres a LibraryThing


%d bloggers like this: